САТИРА

АФОРИЗМИ

Постоје бројне врсте афоризама. Између осталог, то су: филозофски, политички, геополитички, изборни, шаљиви (духовити, смешни), правни, љубавни, спортски, верски, дечији (дечји), вулгарни (безобразни) и други. Има их и у мојим збиркама. Док пишем, доста се ослањам на епску поезију, народне пословице и наше познате изреке. Посебна посластица су ми теме из области етике, права и геополитике. Овде можете наћи више хиљада афоризама, преузетих из мојих збирки.

Због великог броја афоризама, извршено је њихово груписање по областима, односно темама, разврстаним по азбучном редоследу. Кликом на жељено слово, отвара се страница с афоризмима из области чији назив почиње тим словом.

Области, односно теме по којима су афоризми груписани су: Адвокатура; Алкохол и алкохолизам; Америка и Американци; Анђео и ђаво; Афоризми и графити (Афоризми о афоризмима и графитима); Афоризми о Сизифу; Балкан; Бела куга; Београд; Биљке ; Бирократија; Бог; Богатство и сиромаштво; Брак и породица; Велики и мали (Моћ и немоћ); Верски афоризми; Влада; Власт; Власт и народ; Власт и опозиција; Власт, народ и опозиција; Војводина; Вођа; Врлине и мане; Вулгарни (Безобразни) афоризми; Демократија и диктатура; Добро и зло; Европа; Екологија; Економија; Животиње; Живот и смрт; Животни стандард; Здравље и болест; Избори, предизборна кампања, изборна ћутња, кандидати (Изборни афоризми); Информативни разговор; Истина и лаж; Истополни бракови; Историја и географија; Јавни извршитељи; Језик...; Југославија; Јуче, данас, сутра; Капитализам и социјализам; Косово и Метохија; Криминал и деликвенција; Љубав и мржња; Љубавни афоризми; Медији; Мито и корупција; Младост и старост; Морал и неморал; Мудрост и глупост; Музика, гусларство, инструменти (Гусле, свирала, виолина и слично); Мушкарци и жене; Народ; Народна скупштина (Парламент...); Наркоманија, коцка и други пороци; НАТО; Натоизам; Невладине организације (НВО); Новац (Паре); Новокомпоновани српски језик; Образовање ; Они и ми; Опозиција; Оружје, нишани, пуцањ у празно; Патриотизам, глобализам и петоколонаштво; Педофилија, зоофилија, некрофилија и друге настраности; Покондирене тикве; Политички афоризми; Полиција и Војска; Полтронство и доушништво; Правда и неправда; Правна држава (Правни афоризми); Право (Правни афоризми); Правосуђе, судство, тужилаштво, поступци, правни лекови (Правни афоризми); Прелетачи; Преци и потомци; Пријатељи и непријатељи; Проституција; Прошлост, садашњост и будућност; Пушење; Рад и нерад; Рај и пакао; Рат и мир; Рогати и шути; Русија; Свет – глобалне теме (Геополитички афоризми); Село и град; Сива економија; Спортски афоризми; Срби и Србија; Србија и Црна Гора; Срећа и несрећа; Статистика; Ствари, предмети; Тероризам; Ћирилица и латиница; Успех и неуспех; Филозофски афоризми; Хаг и Хашки суд (Хашки трибунал); Хомосексуалност (гејеви и лезбејке) и бисексуалност; Црна Гора; Човек и нечовек; Шаљиви (Духовити, смешни) афоризми; Што се није могло груписати (Остало).

ЖИВКО КУЛИЋ: НАЈБОЉИ (НАЈЛЕПШИ, ОДАБРАНИ, ИЗАБРАНИ) АФОРИЗМИ

Ако желите да листате ПДФ верзију објављених књига, можете то урадити кликом на насловну страну жељене књиге, с тим што се последње четири (Ја сам тај, У кожи свога народа, У канџама демократије и Незаштићени сведок) нажалост не могу листати.